Interieurontwerp

Zakelijk

door Residans interior design

Residans
Zakelijk interieurontwerp

Versterk je bedrijf of merk met een uniek interieurontwerp door Residans

Met een goed interieurontwerp kun je uitdragen waar je als ondernemer voor staat.

Of je nu een kantoorpand bezit op een bedrijventerrein, winkelier bent in de binnenstad of lid bent van een schoolbestuur. Ik zorg ervoor dat het interieur aansluit bij de positionering en uitstraling van jouw bedrijf of onderwijsinstelling. Daarbij houd ik nadrukkelijk rekening met de verschillende doelgroepen die bij jou over de vloer komen. En dus iets vinden van of voelen bij je interieur. Wat moet dat gevoel zijn, zodat er sprake is van een prettige ervaring? Op die vraag geeft ik met mijn interieurontwerp antwoord.

Je interieur is een belangrijk communicatiemedium. Je interne uithangbord, zou je kunnen zeggen. Daarbij maakt het geen verschil of je een kleine zelfstandige bent of een ondernemer met meerdere zaken: de essentie blijft hetzelfde. Kom je van buiten naar binnen, dan moet het gevoel kloppen. Tot in de kleinste details. Laat je interieur voor je spreken. Kijk kritisch naar de indeling en routing. En laat bezoekers, als ze eenmaal binnen zijn, echt iets beleven.

Ik loop graag een keer bij je binnen.

MEUBELS OP MAAT

Uniek voor jouw project gemaakt

Als jouw interieur daar om vraagt, ontwerp ik ook meubels op maat voor je. Vaak kun je met een grote kast of dressoir lijn brengen in een ontwerp. Of een scheiding creëren die in het oog springt. De ontwerpen zijn altijd van mijn hand. De daadwerkelijke uitvoering laat ik aan gespecialiseerde meubelmakers over met wie ik je in contact kan brengen.

Werkwijze
Zo werk ik

Voordat er een goed interieurontwerp ligt, ben ik meerdere keren bij je geweest.

Kennismaken: Duidelijke offerte

Kennismaking, bespreken van je wensen en de ruimte waarover het gaat bekijken. Op basis van dat eerste gesprek weten we ook of er een klik is tussen ons. Is dat het geval, dan maak ik een uitgebreide offerte voor je. Daarin staat precies wat je van mij mag verwachten tegen welke (project)prijs.

Selecteren:
Kleuren en materialen

Staat de plattegrond, dan ga ik kleuren en materialen voor je kiezen. Daarbij leg ik altijd uit, waarom ik bepaalde keuzes maak en wat daarvan het effect is op jouw interieur. Ik laat je in de betreffende ruimte bij daglicht stalen zien van vloer- en wandbekleding en verfsoorten. Zo krijg je een realistisch beeld van hoe bepaalde keuzes gaan uitpakken.

Verdiepen:
Focus op indeling

In een volgend gesprek gaan we verder de diepte in. Ik maak dan foto’s en meet de ruimte(s) op. Wat je als eerste van me krijgt is een bloktekening: een plattegrond waarin ik bewust blokken heb getekend in plaats van meubels. Zo word je niet afgeleid en kunnen we samen focussen op de indeling.

Opleveren:
Definitief ontwerp

Zijn we het over kleuren, materialen en details eens, dan rond ik het interieurontwerp af. Je krijgt dan het definitieve ontwerp uitgewerkt in een aantal 2D-tekeningen. Deze zijn afgeleid van het 3D-ontwerp. Ook geef ik je een lijst met adressen voor de eventuele aankoop van o.a. meubels, verlichting en meer.

Visualiseren:
3D-ontwerpen

Zijn we het over de indeling eens, dan ga ik het interieur uitwerken. Natuurlijk is er daarbij ruimte om bestaande meubels mee te nemen in het ontwerp. Ik presenteer meerdere 3D-tekeningen aan jou. Van daaruit gaan we verder trechteren en verfijnen. Net zo vaak als nodig. Ik neem er de tijd voor.

Extra: Shopping, leveren en inrichten

Wil je nog een stap verder gaan en samen met mij inkopen doen voor je nieuwe interieur? Ook dat kan. We spreken daarvoor dan een uurprijs af. Wil je het liefst ook het bestellen van jouw nieuwe interieur en de uiteindelijke inrichting bij jou thuis aan mij overlaten? Dat kan. Ik regel dan alles voor je en neem je graag het volledige traject van ontwerp tot inrichting uit handen.