Interieurontwerp

Particulieren

door Residans interior design

Residans
Particulier interieurontwerp

Een persoonlijk interieur ontstaat van binnenuit

Natuurlijk kun je spreken van een make-over als ik een nieuw interieur ontwerp voor bijvoorbeeld je woonkamer. Maar die verandering komt van binnenuit en bereik je niet met het aanbrengen van een laagje ‘make-up’. Ik ben niet de interieurstyliste die kleurtjes voor je kiest en kaarsjes neerzet. En ook niet de interieuradviseur die je laat kiezen uit een beperkt assortiment. Ik ontwerp interieurs.

Het begint voor mij altijd bij de basis: de indeling. Is die wel optimaal? Je hebt daar van tevoren over nagedacht en inspiratie voor opgedaan. Alleen en met je partner of andere gezinsleden. Toch wil ik er samen met jou ook naar kijken. Waarom wil je bijvoorbeeld de eettafel op een bepaalde plek hebben staan? En ondersteunt de indeling wel de manier waarop jullie ’s avonds het liefst de woonkamer gebruiken? Misschien heb je nog twijfels. Over waar de open haard moet komen. Of over het aantal vierkante meters dat je moet reserveren voor de zithoek.

In één of meerdere 3D-ontwerpen laat ik je zien dat er vaak met kleine, niet-bouwkundige ingrepen veel meer mogelijk is dan je denkt. Dat het met slimme aanpassingen beter, mooier en functioneler kan worden bij jou in huis. Ook al kies je er uiteindelijk niet voor, ik laat het je wel zien.

Idee om een keer af te spreken?

MEUBELS OP MAAT

Uniek voor jou gemaakt

Als jouw interieur daar om vraagt, ontwerp ik ook meubels op maat voor je. Vaak kun je met een grote kast of dressoir lijn brengen in een ontwerp. Of een scheiding creëren die in het oog springt. De ontwerpen zijn altijd van mijn hand. De daadwerkelijke uitvoering laat ik aan gespecialiseerde meubelmakers over met wie ik je in contact kan brengen.

Werkwijze
Zo werk ik

Voordat er een goed interieurontwerp ligt, ben ik meerdere keren bij je thuis geweest.

Kennismaken: Duidelijke offerte

Kennismaking, bespreken van je wensen en de ruimte waarover het gaat bekijken. Op basis van dat eerste gesprek weten we ook of er een klik is tussen ons. Is dat het geval, dan maak ik een uitgebreide offerte voor je. Daarin staat precies wat je van mij mag verwachten tegen welke (project)prijs.

Selecteren:
Kleuren en materialen

Staat de plattegrond, dan ga ik kleuren en materialen voor je kiezen. Daarbij leg ik altijd uit, waarom ik bepaalde keuzes maak en wat daarvan het effect is op jouw interieur. Ik laat je in de betreffende ruimte bij daglicht stalen zien van vloer- en wandbekleding en verfsoorten. Zo krijg je een realistisch beeld van hoe bepaalde keuzes gaan uitpakken.

Verdiepen:
Focus op indeling

In een volgend gesprek gaan we verder de diepte in. Ik maak dan foto’s en meet de ruimte(s) op. Wat je als eerste van me krijgt is een bloktekening: een plattegrond waarin ik bewust blokken heb getekend in plaats van meubels. Zo word je niet afgeleid en kunnen we samen focussen op de indeling.

Opleveren:
Definitief ontwerp

Zijn we het over kleuren, materialen en details eens, dan rond ik het interieurontwerp af. Je krijgt dan het definitieve ontwerp uitgewerkt in een aantal 2D-tekeningen. Deze zijn afgeleid van het 3D-ontwerp. Ook geef ik je een lijst met adressen voor de eventuele aankoop van o.a. meubels, verlichting en meer.

Visualiseren:
3D-ontwerpen

Zijn we het over de indeling eens, dan ga ik het interieur uitwerken. Natuurlijk is er daarbij ruimte om bestaande meubels mee te nemen in het ontwerp. Ik presenteer meerdere 3D-tekeningen aan jou. Van daaruit gaan we verder trechteren en verfijnen. Net zo vaak als nodig. Ik neem er de tijd voor.

Extra: Shopping, leveren en inrichten

Wil je nog een stap verder gaan en samen met mij inkopen doen voor je nieuwe interieur? Ook dat kan. We spreken daarvoor dan een uurprijs af. Wil je het liefst ook het bestellen van jouw nieuwe interieur en de uiteindelijke inrichting bij jou thuis aan mij overlaten? Dat kan. Ik regel dan alles voor je en neem je graag het volledige traject van ontwerp tot inrichting uit handen.