Mijn specialisme

Interieurontwerp

Voor particulieren en ondernemers

Residans
Mijn diensten

Interieurontwerp voor particulier en bedrijf

In welke stijl ik ontwerp? Die vraag krijg ik regelmatig. “In jouw stijl.” Dat is het enige antwoord dat ik je als interieurontwerper kan geven. Mijn ontwerpen passen niet in strak omlijnde kaders. Ik denk niet in termen van modern, klassiek, landelijk of welke stijl dan ook. Dat beperkt mij in mijn mogelijkheden om een interieur te ontwerpen dat voelt als ‘van jou’.

Warmte en geborgenheid lopen als rode draad door mijn ontwerpen. Mijn interieurs zijn altijd sfeervol en vaak best wel uitgesproken. Maar nooit omdat ik dat wil. Altijd omdat het op die manier aansluit bij jou als persoon of bij jouw bedrijf.

Ga je voor veilig, dan past Residans misschien niet direct bij jou. Ga je voor persoonlijk, dan ga ik graag voor je aan de slag. Privé en/of zakelijk.

Het residans gevoel

Uniek, warm, mooi en functioneel

Natuurlijk kun je spreken van een make-over als ik een nieuw interieur ontwerp voor bijvoorbeeld je woonkamer. Maar die verandering komt van binnenuit en bereik je niet met het aanbrengen van een laagje ‘make-up’. Ik ben niet de interieurstyliste die kleurtjes voor je kiest en kaarsjes neerzet. En ook niet de interieuradviseur die je laat kiezen uit een beperkt assortiment. Ik ontwerp interieurs.
Werkwijze
Zo werk ik

Voordat er een goed interieurontwerp ligt, ben ik meerdere keren bij je thuis geweest.

Kennismaken: Duidelijke offerte

Kennismaking, bespreken van je wensen en de ruimte waarover het gaat bekijken. Op basis van dat eerste gesprek weten we ook of er een klik is tussen ons. Is dat het geval, dan maak ik een uitgebreide offerte voor je. Daarin staat precies wat je van mij mag verwachten tegen welke (project)prijs.

Selecteren:
Kleuren en materialen

Staat de plattegrond, dan ga ik kleuren en materialen voor je kiezen. Daarbij leg ik altijd uit, waarom ik bepaalde keuzes maak en wat daarvan het effect is op jouw interieur. Ik laat je in de betreffende ruimte bij daglicht stalen zien van vloer- en wandbekleding en verfsoorten. Zo krijg je een realistisch beeld van hoe bepaalde keuzes gaan uitpakken.

Verdiepen:
Focus op indeling

In een volgend gesprek gaan we verder de diepte in. Ik maak dan foto’s en meet de ruimte(s) op. Wat je als eerste van me krijgt is een bloktekening: een plattegrond waarin ik bewust blokken heb getekend in plaats van meubels. Zo word je niet afgeleid en kunnen we samen focussen op de indeling.

Opleveren:
Definitief ontwerp

Zijn we het over kleuren, materialen en details eens, dan rond ik het interieurontwerp af. Je krijgt dan het definitieve ontwerp uitgewerkt in een aantal 2D-tekeningen. Deze zijn afgeleid van het 3D-ontwerp. Ook geef ik je een lijst met adressen voor de eventuele aankoop van o.a. meubels, verlichting en meer.

Visualiseren:
3D-ontwerpen

Zijn we het over de indeling eens, dan ga ik het interieur uitwerken. Natuurlijk is er daarbij ruimte om bestaande meubels mee te nemen in het ontwerp. Ik presenteer meerdere 3D-tekeningen aan jou. Van daaruit gaan we verder trechteren en verfijnen. Net zo vaak als nodig. Ik neem er de tijd voor.

Extra: Shopping, leveren en inrichten

Wil je nog een stap verder gaan en samen met mij inkopen doen voor je nieuwe interieur? Ook dat kan. We spreken daarvoor dan een uurprijs af. Wil je het liefst ook het bestellen van jouw nieuwe interieur en de uiteindelijke inrichting bij jou thuis aan mij overlaten? Dat kan. Ik regel dan alles voor je en neem je graag het volledige traject van ontwerp tot inrichting uit handen.